Gdy mam ochotę na przekąskę, która jest lekka i zdrowa, przygotowuję sushi. Moja rodzina bardzo je lubi :)
Składniki:
4 płaty alg nori
150g. ryżu
8 paluszków krabowych
awokado
kawałek pora
sok z cytryny, sos sojowy, wasabi
Ryż ugotować, wymieszać z łyżką soku z cytryny i łyżką sosu sojowego. Por i awokado pokroić na cząstki. Płaty nori smarować ryżem, układać awokado, paluszki krabowe i kawałki pora. Zwijać, kroić na plastry. Podawać z sosem sojowym.
Czasem robię z wędzonym łososiem, tuńczykiem z puszki, serkiem śmietankowym, świeżą papryką.
Przygotowujecie domowe sushi?
Jakie dodatki wykorzystujecie?
Przyznam ze nigdy nie przygotowywałam domowego sushi. CZasem zdarza mi się kupować
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj zrobić. Wolę domowe od kupnego.
UsuńBardzo lubimy domowe sushi, można je przygotować z różnymi dodatkami
OdpowiedzUsuńMy też robimy z różnymi dodatkami.
Usuń