Dzisiaj chciałabym Wam pokazać migawki z warsztatów kulinarnych, w których uczestniczyłam podczas tegorocznej edycji SeeBloggers.
Prowadził je pan Jakub Steuermark. Przygotowaliśmy desery na bazie sera twarogowego. Inspiracją dla naszych smakołyków był słynny angielski deser Eton Mess.
Moj deser prezentował się tak :)
Smak serka przełamany skórką startą z pomarańczy i limonki podbił moje serce.
Można było poszczególne składniki ułożyć w szklanych pucharkach lub wykorzystać salaterki. Ja wybrałam druga opcję.
Z połączenia skarmelizowanego cukru i płatków górskich wyszła smaczna i chrupiąca posypka. Coś w rodzaju owsianego krokantu.
Spotkanie bardzo mi się podobało. Było nie tylko smacznie, ale też niezwykle sympatycznie. Dziękuję marce Piątnica - sponsorowi warsztatów :)
super wydarzenie :)
OdpowiedzUsuńMnóstwo pozytywnej energii :)
UsuńKrótki, ale piękny wpis. Dobrze tak powspominać:) Deser wygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńWarsztaty godne polecenia, a deser był znakomity :)
UsuńBardzo fajna relacja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTo danie wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuńMiło mi, i takie też było :)
UsuńFajne watsztaty!
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobało :)
UsuńTrochę zazdroszczę!
UsuńA ja niestety nie mogłam dotrzeć w tym roku na See Blogers :(
OdpowiedzUsuńTwój deser wygląda super!! Płatki owsiane w karmelu mnie przekonały ;)
Moze następnym razem się spotkamy :)
UsuńJa w ogóle nie słyszałam wcześniej o takim deserze, ale z opisu wynika, że to coś niezwykle pysznego :)
Usuńto na pewno super doświadczenie
OdpowiedzUsuńsuper takie warsztaty :)a deser wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńAtmosfera była wspaniała :)
Usuńpalce lizac
OdpowiedzUsuńWybornie wygląda
OdpowiedzUsuńsuper warsztaty
OdpowiedzUsuńz chęcią wzięłabym udział w takich warsztatach :)
OdpowiedzUsuńWarto poszukać w sieci, jest ich całkiem sporo :)
Usuńto musiały być naprawdę ciekawe warsztaty :)
OdpowiedzUsuńByły, a deser palce lizać :)
Usuńale fajna sprawa, wybrałabym się kiedyś :D
OdpowiedzUsuń