Bardzo smaczne i proste do wykonania danie na śniadanie lub kolację albo jako dodatek do obiadu.
Składniki:
duży seler
1 jajko
pół łyżeczki soli
łyżeczka posiekanej zieleniny
kilka łyżek bułki tartej
olej do smażenia
Seler obrać, pokroić na plastry o grubości około 1 cm, ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajko roztrzepać widelcem, dodać zieleninę i sól. Krążki selera moczyć w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub samodzielną potrawę np. z sosem pomidorowym.
Wieki nie robiłam a jest taki pyszny :)
OdpowiedzUsuńU mnie też jest zdecydowanie za rzadko :)
Usuńnigdy nie jadłam selera w takiej formie
OdpowiedzUsuńSpróbuj :)
UsuńMniam ;P
OdpowiedzUsuńNie jadłam tak podanego selera, choć ja najbardziej lubię go w sałatkach.
OdpowiedzUsuńW sałatkach też lubię, ale wolę panierowany i smażony :)
UsuńSeler nie jest moim ulubionym warzywem, ale ten panierowany wygląda niesamowicie apetycznie:)
OdpowiedzUsuńWarto próbować nowych smaków :)
Usuńwygląda jak schabowy:)
OdpowiedzUsuńNa zdjęciu tak, ale smakuje inaczej ;)
Usuń