Surówkę z kapusty pekińskiej polecam do obiadu lub na karnawałowy stół.
Składniki na dużą miskę:
średniej wielkości kapusta pekińska
puszka kukurydzy
puszka ananasa
mały por
czerwona papryka
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Kapustę, paprykę i pora oczyścić, drobno pokroić. Plastry ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić w cząstki. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do połączenia smaków.
Lubicie surówkę z kapusty pekińskiej?
Jakie składniki dodajecie?
Bardzo lubię takie sałatki 😀 zazwyczaj robię pekińską z marchewką cebula olejem i przyprawami 😀
OdpowiedzUsuńO, takiej jeszcze nie robiłam, spróbuję następnym razem :)
UsuńJaka pyyyszna ta sałatka!
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo kolorowo i apetycznie, na pewno by mi smakowała
OdpowiedzUsuńUwielbiam, mogłabym jesc ją codziennie.
OdpowiedzUsuńJa też, ale z różnymi dodatkami :)
UsuńCudownie kolorowa :D
OdpowiedzUsuńPolecam zrobić :)
UsuńBardzo smaczna i zdrowa.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie surówki, chętnie je robię do obiadu :)
OdpowiedzUsuńTakie surówki mogła bym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńKolorowo i bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńTak lubię najbardziej :)
Usuń