środa, 8 listopada 2017
Żeberka w ziołach
Składniki:
ok.70 dag żeberek
1/2 łyżeczki soli ziołowej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżka lubczyku
50 ml oleju rzepakowego
Żeberka pociąć na kawałki. Wszystkie przyprawy wymieszać z 3 łyżkami oleju. Natrzeć mięso i odstawić do lodówki na najlepiej na noc.
Po wyjęciu z marynaty, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym podlać kilkoma łyżkami bulionulub wody i dusić do miękkości, aż mięso odchodzi od kości.
Podawać z ulubionymi surówkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam obgryzać kosteczki :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak mój mąż :)
UsuńNie robię często, bo nie wszyscy u mnie lubią żeberka, ale staram się dobrze doprawić :)
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo aromatyczne danie :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńwyglądają genialnie i na pewno też tak smakują
OdpowiedzUsuńByły bardzo smaczne :)
UsuńOj żeberka zawsze dobre :P
OdpowiedzUsuńMmm.. super przepis :) !
OdpowiedzUsuń