Kruszonka z mąki kokosowej i pszennej
Nie wiem jak u Was, ale w moim domu kruszonka jest bardzo pożądanym elementem ciasta drożdżowego.
Zawsze przygotowywałam ją w ten sam sposób, z wykorzystaniem mąki pszennej, ale już kilka razy zrobiłam pół na pół z mąką kokosową. Ten rodzaj mąki daje dodatkowy smaczek. Polecam do wypróbowania.
Składniki:
4 łyżki masła
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki kokosowej
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i rozetrzeć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Lubicie ciasto drożdżowe z kruszonką?
Uwielbiam wypieki z kruszonką:)
OdpowiedzUsuńJa również. Polecam zrobić z dodatkiem mąki kokosowej :)
Usuńuwielbiamy ciasta z kruszonką! a zwłaszcza drożdżowe :)
OdpowiedzUsuńOwoce pod kruszonką też są niczego sobie :)
UsuńCiasta z kruszonką - pycha :) Kruszonka musi być :)
OdpowiedzUsuńO tak :))
OdpowiedzUsuńfantastyczne wypieki, na pewno jesteś świetną Panią Domu :)
OdpowiedzUsuńJak miło to czytać :*
UsuńPanią domu jestem od prawie 20 lat ;)
wyglada oblednie!
OdpowiedzUsuń