piątek, 1 września 2017

Faszerowana cukinia

Szybkie, lekkie i smaczne danie, czyli faszerowana cukinia.

Składniki:
2 średniej wielkości cukinie
15 dag sera koziego
2-3 pomidory
kawałek pora
sól i pieprz do smaku 

Cukinie przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć. Miąższ z cukinii oraz pomidory pokroić w kostkę, por pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać wszystkie składniki, dodać sól i pieprz.
Farsz nakładać na połówki cukinii, zapiekać 20 minut.
Niestety, nie zdążyłam zrobić zdjęcia gotowego dania ;)

9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Lubię wykorzystywać w kuchni sezonowe warzywa z własnej działki :)

      Usuń
  2. Uwielbiam cukinię :) Moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności! Muszę przyznać, że sera koziego to chyba nigdy nie próbowałam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W połączeniu z warzywami smak nie jest wyczuwalny, na kanapce smakuje średnio ;)

      Usuń
  4. Wyglądają bardzo smakowicie <3

    OdpowiedzUsuń