Koktajl z porzeczek z wiórkami kokosowymi to pomysł, który narodził się przy robieniu mleka kokosowego. Zostają zawsze cząstki kokosa, które zwykle wyrzucałam, ale tym razem postanowiłam wykorzystać do koktajlu.
Składniki:
1 szkl. czarnych porzeczek
3 łyżki wiórków kokosowych
2 szkl. mleka kokosowego
3 łyżki miodu
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Miód proponuję dodać według uznania, u mnie 3 lub 4 łyżki, bo porzeczki są dość kwaśne.Lubicie takie smaki?
Pycha, chętnie wypróbuję!
OdpowiedzUsuńPolecam, jeśli lubisz nieco kwaskowy smak :)
UsuńPorzeczki ♥ Miłość moja ♥
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam, tak samo agrest :)
UsuńNa taki koktajl miałabym wielką ochotę :)
OdpowiedzUsuńJa nie wytrzymam! ALe bym chciała spróbować! :]
OdpowiedzUsuńJa tam lubię takie kwaskowate, jadłabym porzeczki garściami ;)
OdpowiedzUsuńPolecam zrobić taki koktajl, jeśli lubisz też kokos :)
UsuńKokos i owoce to zawsze wyśmienite połączenie :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!
OdpowiedzUsuńNigdy nie piłam koktajlu z czarnych porzeczek :)
OdpowiedzUsuńwglada swietnie
OdpowiedzUsuńOj musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńJest :)
Usuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, na pewno go wykorzystam, bo w ogródku, krzaczki się, aż wyginają od owoców czarnej porzeczki! 💖
OdpowiedzUsuńU mnie w ogrodzie też już są :)
Usuń