Składniki:
1 kg marchwi
1 płaska łyżeczka suszonego imbiru
pół łyżeczki soli himalajskiej
2 łyżki ziół prowansalskich
Marchew wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić, nadając im kształt frytek. Przyprawy wymieszać, posypać warzywa i dobrze rozprowadzić, aby oblepiły marchewkowe słupki.
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Piekarnik góra-dół. W połowie czasu można marchew przemieszać.
Próbowaliście już takich marchewek?
Uwielbiam takie😍
OdpowiedzUsuńA w ogóle uwielbiam takie frytasy ze wszystkich warzyw 😉
Robiłam jeszcze z buraków, planuję z selera :)
UsuńNie, ale wyglądają apetycznie :D
OdpowiedzUsuńwojciechowska-olaa.blogspot.com
Lubię poznawać nowe smaki, Tobie też polecam :)
UsuńNigdy nie robiłam, ale uwielbiam marchewkę i już wiem, że byłoby dla mnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Polecam przepis :)
UsuńJa zawsze robię taka mieszankę. Marchew, pietruszkę, seler, buraki,ziemniaki i bataty. Różne przyprawy oregano,rozmaryn,sól idt. Własny dip. Pychota.
OdpowiedzUsuńCałkiem apetycznie wyglądają te frytki ;)
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś coś podobnego
OdpowiedzUsuńCudowne frytki :)
OdpowiedzUsuńTypowo takich frytek nie robiłam ale czasami robię miks tak pieczonych warzyw, marchewka, bataty, dynia itp ;) Pychota :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić taki miks warzywny :)
Usuń