środa, 5 kwietnia 2017

Tort naleśnikowy


Dzisiaj przepis na tort naleśnikowy, który jest smaczny i bardzo sycący.


Składniki:
5 naleśników
15 dag. dowolnej wędliny
20 dag. sera żółtego
2 łyżeczki ziół prowansalskich
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku
Do okrągłej formy włożyć placek naleśnikowy. Wędlinę i ser podzielić na cztery części. Na wierzchu placka rozsmarować łyżkę koncentratu, położyć część wędliny, oprószyć przyprawami i posypać startym żółtym serem. Czynność powtórzyć jeszcze trzykrotnie, zostawiając ostatni placek na wierzchu. Można go także posypać serem i przyprawami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na ok. 20 minut. 
Lubicie takie dania?
Jest bardzo kaloryczne, ale zapewniam, że nie uda się nikomu zjeść zbyt dużej porcji, bo jest bardzo sycący.

4 komentarze:

  1. wygląda fajnie, może sprawdzi się u mnie jako mała przekąska do szkoły :D
    Zapraszam do mnie :D
    wojciechowska-olaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mała przekąska jak najbardziej, pod warunkiem, że placki z małej patelni :)

      Usuń
  2. Lubię!
    Takie dania zabierają mi co prawda czas, bo nie ma co ukrywać, pracy przy nich troche jest, ale efekt wizualny i ten, rzecz jasna, smakowy, jest wart wysiłku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie robię często, bo rzeczywiście jest pracochłonny, ale zdarzyło mi się część zamrozić, bo nie sposób zjeść cały ;)

      Usuń