Jajka barwione wywarem z buraków wyglądają bardzo efektownie. Przepis widziałam u kogoś na blogu, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie.
Składniki:
6-7 ugotowanych i obranych jajek
Zalewa:
3 buraki
2 szkl. wody
3/4 szkl. octu
Liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2-3 łyżeczki cukru.
Podane składniki umieścić w garnku, gotować 20 minut. Jajka umieścić w słoiku, zalać przestudzoną zalewą. Odstawić na noc.
Z okazji Wielkanocy życzę Wam wszystkiego najlepszego :)
Ciekawy pomysł! :) A czuć smak buraka?
OdpowiedzUsuńCzuć lekko kwaśny smak, ale tylko na około :)
UsuńŚwietnie wyglądają. Są też sposoby na inne kolory jajek?
OdpowiedzUsuńNie znam innych, ale sama chętnie poszukam :)
UsuńWow! niesamowicie to wyglada.
OdpowiedzUsuńBajecznie to wygląda :) Ja z rana zabrałam się za serniczek :)
OdpowiedzUsuńdaj mi jedno :D
OdpowiedzUsuńZawsze możesz się częstować ;)
UsuńŚwietny pomysł, wykorzystam go na kolejne święta :)
OdpowiedzUsuńWizualnie prezentuje się rewelacyjnie :)
UsuńCudny kolorek! :) Mam akurat otwarte buraczki w occie w słoiku, chyba dorzucę do nich kilka jajek ;)
OdpowiedzUsuńDaj znać czy było warto :)
Usuń