Jakiś czas temu miałam okazję podpatrzeć, jak wyglądają etapy produkcji serów w firmie Spomlek w Chojnicach.
Prezentacja firmy zaczęła się od degustacji produktów oraz porównania ich smaku i konsystencji. Następnie przeszliśmy do szatni, skąd w sterylnych fartuchach i czepkach udaliśmy się do hali produkcyjnej, gdzie szczegółowo omówiono etapy przetwarzania serów.
Końcowym elementem była wizyta w magazynie, gdzie przechowuje się tony wyrobów.
Firma Spomlek posiada w swojej ofercie wiele rodzajów produktów, więc każdy miłośnik znajdzie coś dla siebie. Dodatki smakowe są ciekawie skomponowane i naprawdę warto sięgnąć po sery wzbogacone warzywami czy ziołami.
Organizowanie podobnych dni otwartych przybliża klientom produkty i staje się dla nich okazją do poznania sposobów produkowania żywności. Z pewnością wpływa pozytywnie na wizerunek firmy.
fajnie byłoby zwiedzić taką pyszną fabrykę :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym zwiedziła tak ciekawe miejsce :)
OdpowiedzUsuń