Gdy mam ochotę na przekąskę, która jest lekka i zdrowa, przygotowuję sushi. Cała moja rodzina bardzo je lubi :)
Składniki:
4 płaty alg nori
150g. ryżu
8 paluszków krabowych
awokado
kawałek pora
sok z cytryny, sos sojowy, wasabi
Ryż ugotować, wymieszać z łyżką soku z cytryny i łyżką sosu sojowego. Por i awokado pokroić na cząstki. Płaty nori smarować ryżem, układać awokado, paluszki krabowe i kawałki pora. Zwijać, kroić na plastry. Podawać z wasabi.
Czasem robię z wędzonym łososiem i świeżą papryką.
Przygotowujecie domowe sushi?
Jakie dodatki wykorzystujecie?
wielbię kocham suszi:D
OdpowiedzUsuńJa za suszi nie przepadam :(
OdpowiedzUsuńRozumiem, ale może kiedyś się przekonasz :)
UsuńJa niestety nie lubię :-(
OdpowiedzUsuńOj, kolejna osoba, która nie lubi. Ja nie jadłam kupnego, ale domowe uwielbiam :)
Usuńuwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńLepsze niż z restauracji!
OdpowiedzUsuń