poniedziałek, 4 stycznia 2016

Aromatyczne żeberka w miodzie


Składniki:
1 kg żeberek
marynata:
1/2 szkl. oleju
2 cebule
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy sarepskiej 
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka majeranku
Cebulę posiekać, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Do marynaty włożyć pocięte żeberka, odstawić na 24 godziny do lodówki. Piec w rękawie do pieczenia.
Tak przygotowane żeberka są bardzo soczyste i aromatyczne.

8 komentarzy:

  1. to danie wygląda pysznie, lubię mięsa z datkiem miodu

    OdpowiedzUsuń
  2. z dodatkiem miodu, żeberka są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. często dodaję do mięs miód, czasem zastępuję go skórką kandyzowaną w syropie, też super smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapraszam na konkurs Noworoczny :)
    http://www.inszaworld.com/2016/01/konkurs-noworoczny/

    OdpowiedzUsuń
  5. Za żeberkami nie przepadam, ale moi domownicy na pewno by nie pogardzili :)

    OdpowiedzUsuń