Aromatyczne żeberka w miodzie
Składniki:
1 kg żeberek
marynata:
1/2 szkl. oleju
2 cebule
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka majeranku
Cebulę posiekać, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Do marynaty włożyć pocięte żeberka, odstawić na 24 godziny do lodówki. Piec w rękawie do pieczenia.
Tak przygotowane żeberka są bardzo soczyste i aromatyczne.
to danie wygląda pysznie, lubię mięsa z datkiem miodu
OdpowiedzUsuńz dodatkiem miodu, żeberka są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńSMACZNEGO :)
OdpowiedzUsuńczęsto dodaję do mięs miód, czasem zastępuję go skórką kandyzowaną w syropie, też super smakuje :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs Noworoczny :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.inszaworld.com/2016/01/konkurs-noworoczny/
mm miodzio ;D
OdpowiedzUsuńAle to pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńZa żeberkami nie przepadam, ale moi domownicy na pewno by nie pogardzili :)
OdpowiedzUsuń