Puszysty sernik
Ostatnio
rozsmakowaliśmy się w sernikach. Ten był zrobiony wcześniej, ale na
zdjęciach wyszedł tak ładnie, że muszę się pochwalić :)
Składniki:
wiaderko 1 kg sera w wiaderku
1 szkl. cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
8 jajek
Jajka
wybić, oddzielając białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem
waniliowym na puszystą masę. Z białek ubić pianę. Masę z żółtek dodać do
sera, wymieszać, na końcu dodać pianę z białek, delikatnie mieszając.
Masę umieścić w formie. Piec ok. 45-50 minut.
Kolor zawdzięcza prawdopodobnie jajkom od szczęśliwych kur :)
Wygląda przewspaniale! Mam smaka... Tym bardziej, że jest prosty w przyrządzeniu i bez rodzynków - tak jak lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie serniki!
OdpowiedzUsuńWspaniały. a mi sernik zawsze opada, chyba muszę podjąć kolejną próbę ;)
OdpowiedzUsuńTen też trochę opadł, ale i tak był smaczny :)
UsuńChyba zawsze sernik nieco opada, ale ten wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńMam smaka ostatnio na sernik :)
OdpowiedzUsuńJa na sernik zawsze mam smaka ;)
Usuń