sobota, 31 października 2015
Cynamonowy mus z jabłek
Mus z kawałkami jabłek będzie wspaniałym dodatkiem do naleśników, ciasta, musli. Uwielbiam jego słodycz i cudny aromat.
Składniki:
5 kg jabłek
1 kg cukru
2 czubate łyżki cynamonu
kilka goździków
Jabłka obrać, pokroić w cząstki, włożyć do garnka, zasypać cukrem i cynamonem, wlać 2 szkl. wody i dusić na małym ogniu przez ok. 20-30 minut w zależności od gatunku jabłek, oczywiście często mieszając. Niektóre owoce rozgotowują się szybciej.
Masę jabłkową przełożyć do słoików, na wierzchu każdego umieścić 2-3 goździki i pasteryzować przez 10-15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszności. :)
OdpowiedzUsuń