środa, 8 kwietnia 2015

Jogurtowe babeczki

Dzisiaj polecam jogurtowe babeczki, które długo zachowują świeżość.
Składniki:
3 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. jogurtu
3 jajka
3/4 szkl. oleju
1 szkl. cukru
1 łyżeczka kakao 
12 łyżeczek marmolady 

Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieścić w misce, miksować przez 2-3 minuty. Ciasto podzielić na połowę, do jednego dodać kakao. Ciemne i jasne ciasto wyłożyć do foremek na babeczki, na wierzchu każdej położyć po łyżeczce marmolady. Piec ok. 25 minut.

5 komentarzy:

  1. Ostatnio piekłyśmy z córeczką babeczki, lecz takie z gotowego proszku ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie dieta, dieta, dieta , więc mogę tylko oczy nacieszyć takimi pysznościami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie moje dziewczyny (córki) ostatnio uczą się robić babeczki więc na pewno wypróbuję Twój przepis :)
    Wyglądają pysznie :D

    OdpowiedzUsuń