Jogurtowe babeczki
Dzisiaj polecam jogurtowe babeczki, które długo zachowują świeżość.
Składniki:
3 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. jogurtu
3 jajka
3/4 szkl. oleju
1 szkl. cukru
1 łyżeczka kakao
12 łyżeczek marmolady
Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieścić w misce, miksować przez 2-3 minuty. Ciasto podzielić na połowę, do jednego dodać kakao. Ciemne i jasne ciasto wyłożyć do foremek na babeczki, na wierzchu każdej położyć po łyżeczce marmolady. Piec ok. 25 minut.
mmm zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńOstatnio piekłyśmy z córeczką babeczki, lecz takie z gotowego proszku ;)
OdpowiedzUsuńU mnie dieta, dieta, dieta , więc mogę tylko oczy nacieszyć takimi pysznościami :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie moje dziewczyny (córki) ostatnio uczą się robić babeczki więc na pewno wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :D
Oj pojadłabym te smakołyki :D
OdpowiedzUsuń