Gdy za oknem wiatr lub mróz, bardzo lubię robić śniadania na ciepło np. pachnące cynamonem placki z jabłkami.
Składniki:1,5 szkl. mąki
ok. 1,5 szkl. mleka
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki ziaren amarantusa
Z powyższych składników utrzeć ciasto naleśnikowe, dodać cząstki jabłek.
Smażyć nieduże placuszki, podawać z jogurtem.
Zjadłabym takiego placuszka :)
OdpowiedzUsuńjadłabym jednego :)
OdpowiedzUsuńpyszności!!!:) u nas znikłby z prędkością światła:D
OdpowiedzUsuńDopiero od niedawna stosuje amarantus w mojej kuchni i mam pytanie czy on ma być ugotowany czy ,, surowe'' ziarenka ?
OdpowiedzUsuńJa dodaję do ciast, naleśników, ale też musli czy jogurtu, więc jadam też "surowe" ziarna :)
Usuń