Składniki:
30-40 dag zamrożonych owoców morza
1,5 l bulionu
kawałeczek korzenia imbiru
3 łyżki suszonych pomidorów
3 łyżki soku z limonki
odrobinę ostrej suszonej papryki
kilka listków kolendry lub pietruszki
Bulion zagotować, dodać suszone pomidory i owoce morza, gotować na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodać starty na tarce imbir. Przyprawić zupę do smaku sokiem z limonki i suszoną papryką, posypać kolendrą lub pietruszką. Podawać z ryżem lub makaronem.
Nigdy nie jadłam takiej zupy.
OdpowiedzUsuńosttanio chodzą za mną właśnie takie smaki:) pycha
OdpowiedzUsuńnie jestem pewna czy ta zupka by mi smakowała. przypomina wyglądam flaczki
OdpowiedzUsuńciekai mnie konsystencja owocow morza w zupce:P
OdpowiedzUsuń