sobota, 20 września 2014
Trzy grzyby w śmietanie
Składniki:
grzyby (u nas 3 bardzo duże)
1 cebula
szklanka śmietany
sól, pieprz
olej
natka pietruszki
Grzyby po dokładnym oczyszczeniu umyć, pokroić drobno, gotować ok. 45-50 minut.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażać przez 3 minuty, dodać grzyby, dusić 5 minut, dolać śmietanę i dusić kolejne 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podawać posypane świeżą natką pietruszki.
Trzy grzyby, które znalazł Małżonek, wystarczyły do zrobienia dania dla trzech osób:)
Śliczne i zdrowe :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
U nas tez ostatnio był sosik grzybowy, ja dodałam koperek.
OdpowiedzUsuńuwielbiam taki sosik !
OdpowiedzUsuń