podwójny filet z piersi kurczaka
2 kostki rosołowe
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sezamu
olej rzepakowy do smażenia
Oliwę z oliwek utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć płaty, oprószyć sezamem, odstawić na godzinę do lodówki, po czym smażyć powoli, kilka razy przekręcając mięso.
Danie przygotowałam biorąc udział w akcji:
„Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek organizowana przez portal Uroda i Zdrowie
Kurczak jest bardzo soczysty i smakuje wyśmienicie :)
Wystarczy pokroić w plastry i podać z ulubioną surówką.
Polecam wypróbowanie tego sposobu przygotowania piersi z kurczaka. To aromatyczny i smakowity pomysł na filety drobiowe.
Wygląda bardzo smakowicie :))
OdpowiedzUsuńz rana ślinka leci...a ja mam już pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńwow, kolejne pięknie podane danie :)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszny.
OdpowiedzUsuńLubię pierś w całości ale z własnym miksem przypraw ;)
OdpowiedzUsuńMmmm a ja głodna czekam na męża :(
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności i jak ładnie podane:)
OdpowiedzUsuńDołączam do obserwujących i zapraszam do obserwacji mojego bloga:)
Omnomnom :D Od dawna już się biorę za przygotowanie kurczaka z sezamem ;)
OdpowiedzUsuńprzepysznie to wygląda :) narobiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko :)
Chciałabym prosić Cię o pomoc, jeżeli możesz to zajrzyj do mojej 1 notki, z góry dziękuję :*
Ale smakowitości :)
OdpowiedzUsuńMój synek bardzo lubi pierś z kurczaka na różne sposoby,muszę mu coś takiego zrobić :)
wygląda smakowicie ☻♥
OdpowiedzUsuńMoże być dobry, ale ja nie używam kostek ;/
OdpowiedzUsuńuwielbiam kurczaka ;D
OdpowiedzUsuńpycha :)
OdpowiedzUsuńTakiego soczystego kurczaka chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuń