Mój pomysł na wykorzystanie ryb z puszki to przygotowanie smacznej i zdrowej pasty rybno-jajecznej:)
O zaletach spożywania ryb nikogo nie muszę przekonywać, warto jak najczęściej sięgać po dary mórz i rzek.
Składniki pasty:
2 puszki makreli w sosie pomidorowym
2 jajka
ogórki kiszone (opcjonalnie)
Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Ryby wyjąć z puszek razem z zalewą, ugnieść widelcem, połączyć z jajkami, dokładnie wymieszać i pasta gotowa. Podawać z ulubionym pieczywem i ewentualnie ogórkiem kiszonym.
Prawda, że proste? I bardzo smaczne, polecam :)
Aż żałuję, że nie lubię ryb :D
OdpowiedzUsuńTo niedobrze, bo ich spożywanie jest ważne dla zdrowia. Spróbuj się przekonać :)
UsuńRyby jak najbardziej są potrzebne do dostarczania ważnych składników do organizmu, które pózniej można dostrzegać w zachowywaniu się naszej skóry, włosów,odporności.
OdpowiedzUsuńPrzepis super;)
Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com
wygląda smacznie, kupuję często ryby w puszkach
OdpowiedzUsuńAle ta pasta smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńpasty rybne! <3
OdpowiedzUsuń