seler naciowy
2 cebule
2 papryki w różnych kolorach
2 ząbki czosnku
2 marchewki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz kolorowy, ostra papryka w proszku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Warzywa umyć, pokroić drobno. Wszystkie składniki (oprócz koncentratu) należy umieścić w garnku i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i pogotować jeszcze 5 minut.
Zjadłabym ;D
OdpowiedzUsuńMmm.. Apetytu mi narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuńPolecam, idealna na zimę :)
UsuńWykorzystuję selera naciowego w innym przepisie zupy:)
OdpowiedzUsuńoj zjadła bym :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis - muszę spróbować zrobić taką zupkę. Ostatnio mam straszną jazdę na zupy :D a ta wydaje się całkiem dietetyczna (nie widzę w niej węglowodanów - to duży +)
OdpowiedzUsuńJest dość zdecydowana w smaku i rozgrzewa w chłodne dni :)
Usuń