środa, 8 stycznia 2014

Rolada nadziana tofu i warzywami


Składniki:
ok. 1- 1,2  kg schabu bez kości
150g. tofu
3 łyżki sosu teriyaki
1 marchew
garść liści szpinaku
olej rzepakowy
por- biała część
sól, pieprz 

Mięso rozkroić na płaski płat. Posolić, popieprzyć, skropić olejem, odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie ugotować marchew, rozkroić ją na 4 części wzdłuż. Oczyścić i pokroić w paski białą część pora. Ser tofu pokroić na paski. Na płacie mięsa położyć paski marchwi, liście szpinaki, paski sera tofu i pora. Delikatnie posolić, zwinąć roladę, obwiązać sznurkiem.
 Roladę włożyć do rękawa, piec 40 minut, po tym czasie  mięso wyjąć, posmarować sosem teriyaki, piec jeszcze 15 minut.

3 komentarze: