środa, 8 stycznia 2014
Rolada nadziana tofu i warzywami
Składniki:
ok. 1- 1,2 kg schabu bez kości
150g. tofu
3 łyżki sosu teriyaki
1 marchew
garść liści szpinaku
olej rzepakowy
por- biała część
sól, pieprz
Mięso rozkroić na płaski płat. Posolić, popieprzyć, skropić olejem, odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie ugotować marchew, rozkroić ją na 4 części wzdłuż. Oczyścić i pokroić w paski białą część pora. Ser tofu pokroić na paski. Na płacie mięsa położyć paski marchwi, liście szpinaki, paski sera tofu i pora. Delikatnie posolić, zwinąć roladę, obwiązać sznurkiem.
Roladę włożyć do rękawa, piec 40 minut, po tym czasie mięso wyjąć, posmarować sosem teriyaki, piec jeszcze 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zjadłabym :) Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńrolada wygląda obłędnie, mniammm
OdpowiedzUsuńcoś pysznego! ajjjj:D
OdpowiedzUsuń