2 podwójne filety śledziowe w zalewie octowej
1 jabłko
1 szkl. ugotowanej fasoli Adzuki
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Fasolę należy namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie. Po przestudzeniu dodajemy do niej pokrojone w kostkę filety śledziowe (obrane ze skóry), pokrojone jabłko, majonez i przyprawy według uznania. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut dla połączenia smaków.
Lubię śledzie :)
OdpowiedzUsuńciekawe danie :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym zjadła taka sałatkę:)
OdpowiedzUsuńChętnie bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńJeszcze śledziowej z fasolą nie jadłam - muszę spróbować wygląda smacznie
OdpowiedzUsuńTego jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńciekawie się zapowiada:) sama dzisiaj będę robić sałatkę śledziową, twój przepis tez pewnie szybko wykorzystam:)
OdpowiedzUsuń