poniedziałek, 21 października 2013

Sałatka śledziowa z fasolą adzuki

Składniki:
2 podwójne filety śledziowe w zalewie octowej
1 jabłko
1 szkl. ugotowanej fasoli Adzuki
1 łyżka majonezu
sól i  pieprz do smaku

Fasolę należy namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie. Po przestudzeniu dodajemy do niej pokrojone w kostkę filety śledziowe (obrane ze skóry), pokrojone jabłko, majonez i przyprawy według uznania. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut dla połączenia smaków.

7 komentarzy:

  1. Z chęcią bym zjadła taka sałatkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze śledziowej z fasolą nie jadłam - muszę spróbować wygląda smacznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Tego jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawie się zapowiada:) sama dzisiaj będę robić sałatkę śledziową, twój przepis tez pewnie szybko wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń