niedziela, 4 sierpnia 2013

Deser z owocami i tartymi orzechami

Polecam szybki, zdrowy i pyszny deser na upalne dni.

3/4 szklanki agrestu
3/4 szklanki czarnych porzeczek
opakowanie serka waniliowego
2 łyżki miodu
3 łyżki orzechów włoskich tartych
3 łyżki dowolnego musli 

Owoce po oczyszczeniu umieścić w blenderze (kilka sztuk odłożyć do dekoracji), dodać serek i miód, zmiksować. Przelać do pucharków, dodać musi i tarte orzechy, ozdobić owocami.

9 komentarzy:

  1. Wiedziałam, ze jest tu musli :D Od razu wpadło mi o oczy obok wisienek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł na lekki deser:)

    OdpowiedzUsuń
  3. przypomnialas mi ze dawno nie jadlam agrestu

    OdpowiedzUsuń
  4. takie deserki bardzo lubię:)
    Ps. gotowanie za głosowanie trwa:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smacznie wygląda ten deserek.
    Obserwuję i zapraszam do mnie:
    http://livik.blogspot.com/
    http://zielarsto.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń