Składniki:
6 jajek
1 szkl. cukru
3/4 szkl. oleju
1 szkl. wody mineralnej
olejek rumowy
5 łyżek migdałowych płatków
5 łyżek wiórków kokosowych
3 łyzki kakao
2,5 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka ubić, dodać cukier, olej, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia, miksować 2-3 minuty. Dodać pozostałe składniki, oprócz wiórków kokosowych i płatków migdałowych, miksować przez kolejne 2 minuty. Ciasto podzielić na połowę. Do jednaj dodać kakao, do drugiej płatki migdałowe. Ciasto wylewać do okrągłej formy, wlewając po 4 łyżki na przemian. Piec 40 minut.
Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
mniaaaam<3
OdpowiedzUsuńJako dziecko uwielbiałam to ciasto:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zebrę , mogę jeść codziennie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zebrę to jedno z moich ulubionych ciasto :)
OdpowiedzUsuńwygląda strasznie apetycznie! :D
OdpowiedzUsuńwww.anielskieprzysmaki.pl-ale mam na nie ochotę:)
OdpowiedzUsuńzebra kiedyś była obowiązkowym ciastem u mojej mamy:))
OdpowiedzUsuńzebra to ciasto, które zawsze się udaje :)
OdpowiedzUsuńteż ją piekę.
To był mój pierwszy placek, który samodzielnie upiekłam, niezawodnie pyszny :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zebre ;)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńNie dajesz proszku?
OdpowiedzUsuńOj, daję 1 łyżeczkę. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam :)
Usuń