Karczoch jaki jest, każdy widzi ;)
Poniżej przedstawiam etapy oczyszczania warzywa.
1. Oddzielamy zewnętrzne liście.
2. Odcinamy górę na wysokości ok. 3/4.
3. Obcinamy piętkę.
4. Po przekrojeniu na połówki, wydrążamy środki.
5. Od razu wkładamy do wody zakwaszonej sokiem
z cytryny, bo karczoch bardzo szybko ciemnieje.
nie miałam styczności z tym warzywkiem :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam..
OdpowiedzUsuńoch, jak ja Ci zazdroszczę tego karczocha ! :) uwielbiam !
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam karczocha :D
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam, jestem ciekawa jego smaku:)
OdpowiedzUsuńPs. gotowanie za głosowanie już trwa!:)
Fajnie. bardzo lubię karczochy ostatnio makaronik pyszny zrobiłem
OdpowiedzUsuń