Pasta rybno - jajeczna
Na pyszne i zdrowe śniadanie polecam pastę kanapkową :)
Składniki:
3 jajka
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżeczki kolendry mielonej
1 łyżeczka suszonego lubczyku
sól i pieprz ziołowy do smaku
Jajka ugotować na
twardo, obrać, posiekać. Do masy jajecznej dodać odsączone kawałki
tuńczyka oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Z kolendrą to jeszcze nigdy pasty nie jadłam, ciekawe :)
OdpowiedzUsuńJa bym tylko dodała inną rybke w oleju.
OdpowiedzUsuńA zrobię kiedyś z inną :)
UsuńUwielbiam tę pastę :)
OdpowiedzUsuńpyszna pasta:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty, jednak mój tato (tak, to on jest mistrzem kuchni :D ) dodaje inną rybkę:)
OdpowiedzUsuńMargaretko nominowałam Cię do Libster Blog.
OdpowiedzUsuńhttp://orcia.blogspot.com/2013/04/libster-blog-u-orci.html
Mam nadzieje, że pobawisz się z blogerami! :)
uwielbiam takie smarowidła do pieczywa:)
OdpowiedzUsuńMniam, na pewno wspaniale smakuje :)
OdpowiedzUsuńMniammm uwielbiam i rybę i jajka a to wszystko razem w połaczeniu z kolendrą musi być super :)
OdpowiedzUsuń