Składniki:
2 podwójne filety śledziowe w zalewie octowej
puszka groszku
2 małe jabłka
1 cebulka
2łyżeczki majonezu
sól do smaku
Śledzie obedrzeć ze skóry, pokroić w kostkę. Dodać odsączony groszek i pokrojone w kostkę jabłka i cebulę. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku.
śledzie....jak ja uwielbiam śledzie....
OdpowiedzUsuń:D
moja babcia robiła podobną, bardzo dobrze kojarzy się mi jej smak :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana :)
Takich z groszkiem jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sałatki ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki :)
OdpowiedzUsuńAaaaa jak ja kocham śledzie D: Narobiłaś mi apetytu D:
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowego posta ;)
Skuszę się na nią:) Samych dobrych chwil w 2013!
OdpowiedzUsuńPycha !!!
OdpowiedzUsuń