środa, 2 stycznia 2013

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa ma to do siebie, że można kombinować z różnymi produktami i zawsze dobrze smakuje.
Składniki:
2 podwójne filety śledziowe w zalewie octowej
puszka groszku
2 małe jabłka
1 cebulka
2łyżeczki majonezu
sól do smaku
Śledzie obedrzeć ze skóry, pokroić w kostkę. Dodać odsączony groszek i pokrojone w kostkę jabłka i cebulę. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku.



8 komentarzy:

  1. moja babcia robiła podobną, bardzo dobrze kojarzy się mi jej smak :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich z groszkiem jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Aaaaa jak ja kocham śledzie D: Narobiłaś mi apetytu D:
    Zapraszam na nowego posta ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Skuszę się na nią:) Samych dobrych chwil w 2013!

    OdpowiedzUsuń