piątek, 25 stycznia 2013

Kurki w sosie z sera pleśniowego



Skłądniki:
2 szkl. mrożonych kurek ( były obgotowane przed zamrożeniem )
100g. masła
100 ml śmietany 18%
10 dag sera pleśniowego
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Kurki po rozmrożeniu wyłożyć na patelnię, dodać masło, pietruszkę i doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Smażyć około 15 minut. Dodać śmietanę oraz pokruszony ser. Zagotować, poczekać aż ser całkowicie się rozpuści. Podawać ze smażonym kurczakiem, ryżem, ziemniakami.
 

10 komentarzy:

  1. kurki są najlepszymi jak dla mnie grzybami do sosu..wygląda smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kureczki, sa takie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne! bardzo mi smakuje takie połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. I gdzie ja teraz biedna kurki dostanę? Takie rarytasy przed snem oglądam. Oj kusisz, kusisz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O wow...ależ to musi być dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No właśnie, skąd teraz wziąć kurki? Pysznie to wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, senkju;D mam ja w zamrażarce dwa woreczki kurek i nie wiedziałam co z nich zrobić, już wiem:D

    OdpowiedzUsuń
  8. To danie też uwielbiam :) Mamy podobny gust kulinarny :)

    OdpowiedzUsuń