Skłądniki:
2 szkl. mrożonych kurek ( były obgotowane przed zamrożeniem )
100g. masła
100 ml śmietany 18%
10 dag sera pleśniowego
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Kurki po rozmrożeniu wyłożyć na patelnię, dodać masło, pietruszkę i doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Smażyć
około 15 minut. Dodać śmietanę oraz pokruszony ser. Zagotować,
poczekać aż ser całkowicie się rozpuści. Podawać ze smażonym kurczakiem,
ryżem, ziemniakami.
kurki są najlepszymi jak dla mnie grzybami do sosu..wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńuwielbiam kureczki, sa takie pyszne :)
OdpowiedzUsuńpyszne! bardzo mi smakuje takie połączenie:)
OdpowiedzUsuńtrafilas w moj smak!
OdpowiedzUsuńI gdzie ja teraz biedna kurki dostanę? Takie rarytasy przed snem oglądam. Oj kusisz, kusisz :)
OdpowiedzUsuńO wow...ależ to musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńślinka mi pociekła ;)
OdpowiedzUsuńPYCHA!
No właśnie, skąd teraz wziąć kurki? Pysznie to wygląda:)
OdpowiedzUsuńO, senkju;D mam ja w zamrażarce dwa woreczki kurek i nie wiedziałam co z nich zrobić, już wiem:D
OdpowiedzUsuńTo danie też uwielbiam :) Mamy podobny gust kulinarny :)
OdpowiedzUsuń