Składniki:
opakowanie papieru ryżowego
50 g. makaronu ryżowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety
pół czerwonej papryki
1 jajko
3 liście kapusty pekińskiej
olej do smażenia
3 minutach odcedzić.
Pokroić drobno.
Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.
Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.
Wygląda smakowicie :) Niezmiernie mnie cieszy,że to wersja bezmięsna :) Z pewnością wypróbuję!
OdpowiedzUsuńNa pierwszy rzut oka dałabym sobie rękę uciąć, że to gołąbki ;)))
OdpowiedzUsuńnigdy nie robiłąm tego dania, a widzę - warto !
OdpowiedzUsuńObserwuję i zpraszma do mnie
No super, nigdy nie robiłam sajgonek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam sajgonki
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam sajgonek, pewnie sa pyszne :)
OdpowiedzUsuńpycha lubię ten papier i makaron ryżowy:D musi być przepyszny:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam sajgonki !!!! W prawdzie jestem mięsożerna ale na te też się mogę skusić nie wiem tylko gdzie można kupić papier ryżowy .
OdpowiedzUsuńJa kupuję w Carrefour :)
Usuńteż tam kupuje, firmy Tao Tao w czerwonym opakowaniu:)
UsuńMmmm, pycha ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na rozdanie u mnie : http://recenzje-kiti.blogspot.com/2012/12/rozdanie-na-dobry-poczatek.html
A ja właśnie wróciłam głodna D: Aż ślinka cieknie :3
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowego posta :)
Wyglądają bardzo apetycznie .Często mam ochotę na coś bez mięsiwa ,a Twoja wersja bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńlubię sajgonki - ale zawsze robię je w wersji mięsnej:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, a mam w szafce papier ryżowy!
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam sajgonek :)
OdpowiedzUsuń