Kitchen King Masala - to wyśmienita i bardzo popularna w Indiach mieszanka. Podkreśli smak dań z ziemniaków, warzyw i sera.
Wykorzystałam ją do zrobienia panierowanego sera.
Składniki:
40 dag żółtego sera
3 jajka
2 łyżeczki Kitchen King Masala
3 łyżki mąki
5 - 6 łyżek bułki tartej
olej do smażenia
Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu przez 1,5 minuty na każdej stronie.
Podawać np. z sosem pomidorowym.
Pierwszy raz jadłam smażony ser w Czechach,
w górskim schronisku turystycznym "Jelenka" znajdującym się w Sudetach Zachodnich, we Wschodnich Karkonoszach:
pyszności!
OdpowiedzUsuńUwielbiam smażony ser, choć do jego zapachu trzeba się przyzwyczaić.
OdpowiedzUsuńO rany, co za świetny przepis! Na pewno wypróbuję! Co prawda Kitchen King Masali w domu nie mam, ale Garam Masala chyba tez się nada :D
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak, masala mają zbliżony skład :)
Usuńale bym zjadła cos takiego... musi byc pyszne:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy to danie :) Koniecznie spróbuj :)
UsuńUwielbiam smażony ser :) Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten ser.jest pyszny i kaloryczny ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda.:D
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Jest smaczny i kaloryczny, ale nie robię go zbyt często ;)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie i na pewno też tak smakuje:) jeszcze nie jadłam smażonego sera, ale bardzo mnie zachęciłaś tym zdjęciem!
OdpowiedzUsuńCieszę się i polecam przepis :)
Usuńbardzo fajny przepis:) do tej pory panierowałam jedynie camembert:)
OdpowiedzUsuńLubię taki zapiekany serek :) Zwłaszcza jak się tak pysznie ciągnie na widelcu :D
OdpowiedzUsuńLubię taki ser :)
OdpowiedzUsuń