Składniki:
wiadro jabłek
1,5 szkl. wody
opakowanie cynamonu
opakowanie cukru waniliowego
2 szkl. cukru
Jabłka po obraniu pokroić na cząstki, dodać pozostałe składniki. Gotować około 15 minut, aż utworzy się papka, a kawałki jabłek będą nadal widoczne. Przełożyć do wyparzonych słoików, pasteryzować 20 minut.
a ja lubię i mus i kiedy jabłka zostają w kawałkach :)
OdpowiedzUsuńDoskonałe do ciast, mniam ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie domowe jabłka, idealne do szarlotki na zimę :)
OdpowiedzUsuńKruszynko i Kingo, macie rację, do ciast idealne, ale tez do ryżu, naleśników i na kanapki.
OdpowiedzUsuńBabcia mojego lubego takie robi! Używam do naleśników i pałaczuje same jak mam ochotę :)
OdpowiedzUsuńMniam jabłuszka :)
OdpowiedzUsuń