Serduszka w cieście cynamonowym
Składniki:
2 jajka
1 szkl. mąki
1 szkl. mleka
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru
5-6 jabłek
olej do smażenia
Jabłka należy obrać i wykroić z nich kształty serduszek.
Jaja wbić do miski, dodać mąkę, mleko i cynamon, wymieszać za pomocą miksera. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Cząstki jabłek maczać w cieście i smażyć po 1minucie z każdej strony. Podawać posypane cukrem wymieszanym z cynamonem.
Myślę, że się w nich zakochałam ;)
OdpowiedzUsuńzarumienią się jeszcze bardziej ;)
Usuńbardzo fajny romantyczny pomysł :)))
OdpowiedzUsuńBo taka romantyczna ze mnie pani :)
UsuńPychotka :) Mi by się nie chciało serduszek wykrawać... ;)
OdpowiedzUsuńTak na co dzień to tez by mi się nie chciało ;)
UsuńMniam :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuń