Z podanych składników wyrobić ciadto nalesnikowe, usmażyć cienkie placki.
Farsz:
1 średni seler
3 marchewki
1 łyżka oleju
2 cebule
3 łyżki koncentraru
słodka papryka, ostra papryka, sól
Warzywa korzeniowe utrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę pokroić drobno. Wszystkie jarzyny wrzucić do garnka, dodając olej, przyprawy i szklankę wody. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i ewentualnie doprawić do smaku.
Nalesniki smarować gorącym farszem.
wyglądają pysznie :) w wolnej chwili wykonam :)
OdpowiedzUsuńPolecam, smakują wyśmienicie :)
UsuńTakich naleśników jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre tylko zamiast pieprzu daję zioła prowansalskie, a zamiast koncentratu - pomidor. Nie dodaję też wody (trzeba na początku trochę posolić warzywa, by puścily nieco soku), bo lubię jak się marchewka nieco skarmelizuje - jest wtedy jeszcze słodsza.
OdpowiedzUsuń