niedziela, 14 października 2012

Kotlety z mortadeli :)

Dzisiaj przedstawiam wspomnienie z mojego dzieciństwa - kotleciki z mortadeli :)
40 dag mortadeli
2 jajka
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Mortadelę pokroiłam na plastry o grubości ok. 0,7 cm. Wybiłam i rozbełtałam jajka, dodałam do nich przyprawę. W masie jajecznej i bułce tartej obtoczyłam plastry mortadeli. Smażyłam po 1 minucie na każda stronę. Podałam z makaronem.




Jestem ciekawa jakie Wy macie wspomnienia kulinarne z dzieciństwa :)

10 komentarzy:

  1. projekt denko czyli staram sie zuzywac do konca to co mam w domu z kosmetykow zanim kupię nowy.

    Mortadele bardzo lubie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chwalę się tym co zuzylam a potem puste opakowania idą do kosza:) to mnie mobilizuje zeby nie kupowac nowych kosmetykow pod wplywem chwili. Np trzeciego szamponu do wlosow itd:)

      Usuń
    2. Ciekawy i godny polecenia pomysł. Może też w to wejdę :)

      Usuń
  2. Lubię takie kotleciki, robię w nich kieszonki i wkładam ser przed panierowaniem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za podpowiedź, następnym razem wypróbuję z serem :)

      Usuń