piątek, 21 września 2012

Jak śliwka w ... ocet

Jak śliwka w ... ocet
Potrzebujemy:
3 kg śliwek węgierek
6 szkl. wody
1,5 szkl.octu
1 szkl. cukru

Śliwki przekroić na połówki, wyjąć pestki. Układać w słoikach.
Zagotować wodę z cukrem i octem.
Uzupełniać słoiki gorącą zalewą, pasteryzować ok.15 -20 minut.
Dobry dodatek do wędlin i mięs.



Tak wyglądała nasza śliwa 2 tygodnie temu :)

5 komentarzy:

  1. ja robiłam gruszki w occie, pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. a pozniej taka sliweczka hop do miesa np! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też robiłam! Uwielbiam śliwki w occie! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię śliweczki, od trzech dni się nimi zajadam :)

    OdpowiedzUsuń