poniedziałek, 10 września 2012
Faszerowana papryka
Papryka nadziewana mięsem mielonym
Składniki:
6 szt. papryki
80 dag mięsa mielonego
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
pół pęczka cebuli dymki
1 łyżka przyprawy np. jarzynki
15 dag sera żółtego
pieprz ziołowy
Umytą paprykę przekroić na połówki, oczyścić wewnątrz. Posypać solą i pieprzem ziołowym, układać na blaszce. Mięso mielone połączyć z jajkami, bułka tartą, posiekanymi dymkami (razem ze szczypiorem), dodać czubatą łyżkę jarzynki. Masę dokładnie wyrobić. Faszerować połówki papryk, na wierzch układać cienkie paski żółtego sera. Zapiekać ok. 45-50 minut.
Bardzo dobrze smakują z ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńLubię, bardzo!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Uwielbiam takie paptryczki :) ja swoje podaje jednak całe a nie przekrojone na pól a do mięsa dodaje jeszcze pomidory i pieczarki :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję następnym razem :)
Usuńprzepysznie wyglada..az chcialoby sie zjesc
OdpowiedzUsuńZnam troszkę inny przepis, ale Twój tez mi się bardzooo podoba:) Na pewno wypróbuje i poproszę jedną papryczkę
OdpowiedzUsuń:) już nie ma, zjedzone...
Usuń