Składniki:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na 150 -200 ml wody
2 łyżeczki cukru trzcinowego
odrobina cynamonu
2 łyżki lodów śmietankowych lub 50 ml mleka/śmietany
2 łyżeczki cukru trzcinowego
odrobina cynamonu
2 łyżki lodów śmietankowych lub 50 ml mleka/śmietany
5 łyżeczek suszonej żurawiny
Kawę zaparzyć.
Do oddzielnej szklanki włożyć większość żurawiny zostawiając kilkanaście owoców do dekoracji.
Suszone owoce zalać gorącą kawą, poczekać ok. 7 minut aż żurawina napęcznieje, a kawa przestygnie.
Na kawie ułożyć 2 łyżki lodów śmietankowych, po częściowym rozpuszczeniu wymieszać powstałą pianę. Na wierzchu ułożyć żurawinę w kształcie serca. Schłodzić przed podaniem.
Do oddzielnej szklanki włożyć większość żurawiny zostawiając kilkanaście owoców do dekoracji.
Suszone owoce zalać gorącą kawą, poczekać ok. 7 minut aż żurawina napęcznieje, a kawa przestygnie.
Na kawie ułożyć 2 łyżki lodów śmietankowych, po częściowym rozpuszczeniu wymieszać powstałą pianę. Na wierzchu ułożyć żurawinę w kształcie serca. Schłodzić przed podaniem.
Świetny sposób na kawę.
OdpowiedzUsuń