wtorek, 28 sierpnia 2012

Domowe wafelki


Składniki:
kostka masła
500 g mleka w proszku
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
5 czubatych łyżek kakao
opakowanie andrutów
Stopić masło. Dodać cukier i kakao, wsypać mleko w proszku. Wymieszać.
Masą smarować andruty, przykrywać kolejnymi i tak do wyczerpania zapasów masy. Gotowe najlepiej przyłożyć deską do krojenia. Odstawić do zastygnięcia, pokroić w romby.



3 komentarze:

  1. Smaki z dzieciństwa:)
    Moja mama robiła dla mnie takie jak byłam mała:)

    OdpowiedzUsuń
  2. słodkiego mi się chce, a w domu pustki...no i tak chodzę i szukam, czy czegoś nie schowałaś ;) i co widzę? wafelki chowasz po kątach!

    OdpowiedzUsuń